Mangomousse

Ingredienser

  • 1 st vaniljstång
  • 6 st passionsfrukt(er), (4-6 st)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2,5 st gelatinblad
  • 400 gram mango(s), i tärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk citronsaft, pressad

Tillagnin

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vattnet med vaniljstång, frön och socker i en kastrull och rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Mixa mangobitarna med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull.
  4. Rör ner gelatinblandningen i en tunn stråle i mangon. Vänd ner grädden. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  5. Gröp ur passionsfrukterna och fördela fruktköttet över moussen.
Etiketter: